Industriële Veluwe-Eerbeek

Toegangspoort voor de Veluwe(zoom) en IJsselvallei. De grootste kern van de gemeente Brummen is Eerbeek, groot geworden door de papierindustrie. Eerbeek maakt deel uit van de Veluwezoom en heeft mooie bossen en heidelandschappen.

Midden in deze bosrijke omgeving ligt Eerbeeks grootste camping Coldenhove. Maar u vindt er ook kleinere campings en groepsaccommodaties.
De dorpskern heeft gezellige restaurants, terrassen en twee levendige winkelcentra. De ondernemers in Eerbeek zijn voor het binden en verbinden. Dat zult u merken tijdens uw bezoek aan het dorp. U krijgt altijd een tip waar het ook fantastisch is om te verblijven.

Eerbeek heeft het mooiste vakantiepark van Nederland, Landal Coldenhove.

Net buiten het dorp ligt de historische buitenplaats Huis te Eerbeek met hotel en restaurant.
Aan de beek van de buitenplaats vindt u Grand-café De Korenmolen met de oude, gerestaureerde oliemolen met waterrad die u kunt bezoeken. Een bezoek aan alle andere horeca is de moeite waard.

De stoomtrein van de Veluwse Stoomtrein Maatschappij (VSM) rijdt ‘s zomers dagelijks van Eerbeek via Beekbergen naar Apeldoorn.

VVV Brummen en Eerbeek.

VVV Eerbeek is de licentiehouder van het VVV merk in de gemeente Brummen. De gemeente Brummen kent twee VVV agentschappen in de grote kernen van Brummen. Op een professionele wijze worden de toeristen te woord gestaan over toeristische informatie over de gemeente en de directe omgeving. De VVV's bieden diverse soorten informatie aan zoals glossy regiogidsen, informatieve routegidsen, brochures, cadeaubonnen en meer. Naast het persoonlijk contact zorgt de VVV ook voor de digitale content op de diverse VVV sites. Deze informatie is gekoppeld aan diverse andere toeristische sites in de regio maar ook landelijk bij de VVV.

Wilt u informatie over de mogelijkheden in de gemeente Brummen en wilt u advies op maat?
Loop dan eerst eens binnen bij de VVV (gevestigd bij Boekhandel Hendriks) in het centrum van Eerbeek of bij de VVV op het Marktplein (Primera XL in Brummen). 
Er zijn diverse wandelkaarten en fietskaarten op voorraad.

Aanmelden van een evenement is mogelijk via deze link.