Wandelen over de Bleek

De Bleek is misschien wel het mooiste stukje Zutphen: een fruitboomgaard tegen de stadsmuur met uitzicht op de Walburgiskerk en de Drogenapstoren. Meestal is deze bijzondere plek gesloten voor publiek, maar nu kun je de Bleek met een gids betreden. Elke vrijdag in augustus om 11.00 uur start een wandeling.

De naam De Bleek stamt uit de tijd dat het grasveld werd gebruikt door wasserij Wissink. In de negentiende eeuw stalde die hier het wasgoed uit om te bleken. In de fruitboomgaard groeien hoogstamperenbomen en appelrassen. Tijdens de wandeling vertelt de gids er veel meer over.

Het startpunt is bij de VVV aan de Houtmarkt. De gids neemt de groep (maximaal 20 personen) mee voor een wandeltocht van circa een uur. Deelname kost 5 euro per persoon. Reserveren is gewenst.

Voor deze speciale wandelingen werkt de VVV samen met de stadgidsen van het Gilde en Stadswandelingen- en Arrangementen Zutphen (SAZ). De openstelling van de Bleek hiervoor wordt mogelijk gemaakt door de stichting BOG (Beheer Onroerende Goederen).

 

Praktische informatie

Dag Van Tot Toelichting
Vrijdag 17 augustus 2018 11:00 12:00
Vrijdag 24 augustus 2018 11:00 12:00

Houtmarkt Model.NdtrcItem.HouseNumber
7201 KL, Zutphen