The Great Gatsby

Toneelgroep Maastricht

Met Jeroen van Koningsbrugge in de hoofdrol

Jeroen van Koningsbrugge speelt de hoofdrol in The Great Gatsby, een nieuwe vertaling van Jibbe Willems naar de wereldberoemde en vaak verfilmde roman van de Amerikaanse auteur F. Scott Fitzgerald. In een regie van Servé Hermans zien we hoe Jay Gatsby zijn leven bij elkaar liegt om succesvoller, rijker en mooier te lijken voor zijn onbereikbare ware liefde. In een spectaculaire, muzikale droomwereld blijkt dat er een grens is aan de maakbaarheid van het leven.

Moderne antiheld
Jay Gatsby is een rijke en mysterieuze veteraan uit de Eerste Wereldoorlog. Hij heeft zich een weg gebaand naar de bovenlaag van de bevolking. Zijn landgoed zindert van de jonge mensen die drinken en dansen. Maar Gatsby, jong, knap en verschrikkelijk rijk, gaat gebukt onder zijn verlangen naar de onbereikbare Daisy Buchanan. Stap voor stap ontvouwt zich de ontmaskering van de charismatische en moderne antiheld Gatsby.

Jeroen van Koningsbrugge is een multi talent - acteur, cabaretier, zanger, regisseur en presentator - en bekend van diverse films, series en tv-programma’s.

Servé Hermans maakte in de afgelopen jaren met succes groots gemonteerde voorstellingen zoals Pinkpop, La Superba en King Lear. De teksten van deze voorstellingen werden bewerkt of geschreven door Jibbe Willems.

? Toneelgroep Maastricht speelt uit ?
Toneelgroep Maastricht maakt voorstellingen waar de mens centraal in staat. Ze voeren personages ten tonele aan wie u zich kunt spiegelen, in wie u zich kunt herkennen, om wie u kunt lachen of die u ontroeren. Daarnaast werken ze steeds met live-muziek; brengen bands op het toneel, acteurs zingen en musiceren, muzikanten worden theatraal ingezet. Toneelgroep Maastricht presenteert op woensdag 8 april maar liefst twee voorstellingen: The Great Gatsby met in de hoofdrol Jeroen van Koningsbrugge en Jungfrau met Wim Opbrouck en Wilfried de Jong. De voorstellingen worden omlijst met een exclusief voorprogramma waarin u kennis maakt met de makers en hun voorstellingen. En natuurlijk nemen ze Limburgse vlaai mee! Zij spelen uit, zorg dat u erbij bent.

Praktische informatie

Woensdag 8 april 2020 vanaf 20:15