Skylight

Een indringend portret van twee geliefden op het kruispunt van liefde en politiek

Regisseur Jeroen De Man onderzoekt wat er gebeurt als hij de intimiderende en soms vulgaire houding van het oorspronkelijk mannelijke hoofdpersonage in het prijswinnende Skylight (1995), van de Britse toneelschrijver David Hare, toeschrijft aan een vrouw. De Man legt hiermee een actueel spanningsveld bloot en creëert een onderhuidse reflectie op genderverwachtingen in de huidige tijd.

Een hartstochtelijke relatie in een maatschappelijke context
Na een onverwachts bezoek wordt de eens gepassioneerde relatie tussen schoolleraar Tom en gastro-tycoon Eva opnieuw aangewakkerd. Tom woonde jaren eerder in bij haar gezin, waar hij vertrok nadat hun affaire werd ontdekt door Eva’s inmiddels overleden man. De twee voormalige geliefden raken opgesloten in een gevaarlijke strijd van tegengestelde ideologieën en wederzijdse verlangens.

In Skylight worden maatschappelijke kloven door liefde overstegen, maar blijken er tegelijkertijd onoverbrugbare economische en sociale verschillen te bestaan. Individualisering en het najagen van eigenbelang verschijnen in deze Skylight in de gedaante van een ongenaakbare vrouw.

Praktische informatie

Vrijdag 4 september 2020 Vanaf 20:15 tot en met 22:15