NDT 2 presenteert Sierra Oscar Foxtrot Tango

Het programma bestaat uit vier werken: Wir sagen uns Dunkles van Marco Goecke, Sara van Sharon Eyal & Gai Behar, een nieuwe versie van Fugue Table van Yoann Bourgeois en een wereldpremière van Medhi Walerski. Tickets zijn onder meer te koop via de website van Nederlands Dans Theater.

Sierra Oscar Foxtrot Tango daagt de jonge dansers van NDT 2 uit met een verrassende mix van vier contrasterende choreografieën. Van associate choreographer Marco Goecke wordt zijn wereldwijd bejubelde Wir sagen uns Dunkles opgevoerd.

Medhi Walerski, die zelf meer dan tien jaar danste bij NDT voordat hij zich volledig toelegde op choreograferen, creëert een nieuw werk voor het programma.

De Franse choreograaf Yoann Bourgeois toont voor het eerst werk bij NDT en maakt voor Sierra Oscar Foxtrot Tango een nieuwe bewerking van zijn Fugue Table (2010), een stuk dat onmerkbaar navigeert tussen natuurkunde en poëzie, dans en acrobatiek.

Sharon Eyal en Gai Behar werken met de dansers aan een vernieuwde versie van hun mysterieuze Sara, dat ze in 2013 speciaal voor NDT 2 creëerden. De choreografie op muziek van Ori Lichtik centreert zich rondom herinneringen, dromen, emoties, inspiratie, eenzaamheid, en verdriet. In dit multidisciplinaire stuk staan beweging, geluid en verlichting op gelijke hoogte, en rekt het de grenzen van traditionele hedendaagse dans op.

Zaterdag 23 november 2019 Vanaf 20:15 tot en met 21:00