NachtHexen IV: Battre

Jens van Daele | Burning Bridges

Verstillend dansconcert met indringende live muziek

Onder het motto ‘verhalen over sterke vrouwen in straffe tijden’ richt het Arnhemse gezelschap Jens van Daele | Burning Bridges zich op een cyclus waarin de Russische nachthexen (een groep vrouwelijke verzetsheldinnen in de Tweede Wereldoorlog) als overkoepelend geheel de basis vormen. Moed, doorzettingsvermogen, mededogen en spijt vormen hierin de leidraad. Van Daele en zijn dansers werken nauw samen bij het ontwikkelen van de choreografie.

NachtHexen IV: Battre is een energiek, krachtig, theatraal, maar ook verstillend dansconcert met indringende live muziek. De voorstelling zal, behalve dansliefhebbers, zeker ook muziek- en theaterliefhebbers aanspreken.

Louter lovende recensies
Na NachtHexen I: Jeanne, NachtHexen II: La Parisienne, NachtHexen III: MOI, brengt Jens van Daele | Burning Bridges NachtHexen IV: Battre op de planken. Deze creatie is een grondige ‘remake’ van de voorstelling Battre le Fer/Battre le Noir uit 2010, die haar succes ruimschoots heeft bewezen. In haar oervorm heeft deze voorstelling, met louter lovende recensies en veel succes, gespeeld in Italië, Canada, Wales, Denemarken, Duitsland, Zwitserland en België. Dit krachtige dansconcert was nog maar mondjesmaat te zien in Nederland, maar daar komt dit seizoen verandering in!

Praktische informatie

Zaterdag 11 april 2020 vanaf 20:30