Muzen en Sirenen - Humor om te huilen

Muzen en Sirenen is een avond waarbij alle zintuigen zullen worden geprikkeld. Op de historische locatie van Bizar Bazar (voormalig Luthersekerk) kun je genieten van smaakvolle gerechten en top musici van Phion, Orkest voor Gelderland en Overijssel.

Je zult verrast worden met speelse, inspirerende en intieme muziek. Na afloop is er een borrel inclusief een “Meet ’n Greet” met de musici.

Concert- en dinerarrangementen van Muzen en Sirenen zijn een geweldige manier om een onvergetelijke avond te hebben.

De avond start om 19.00 uur met een drie gangen diner gevolgd door het concert van 21.00 tot 22.00. Aansluitend is er de “Meet ’n Greet” borrel.

De muziek van de Muzen, godinnen van de kunst, zullen je samen met de Sirenen inspireren en verleiden.

Een onvergetelijke avond ligt in het verschiet!

Charms kwartet - Humor om te huilen

Humor, absurdisme en melancholie wisselen elkaar af, waarbij literatuur en muziek elkaar beïnvloeden en versterken. Daarbij wordt duidelijk dat in de zwaarste tijden soms de mooiste kunst ontstaat. Dit programma wordt gespeeld door Arthur Ornée (viool), Alexej Pevzner (viool), Bart Peters (altviool) en Inge Grevink (cello). Alle vier uitvoerenden zijn plaatsvervangend aanvoerders in Phion.

Muzikaal programma
Het programma heet “Humor om te huilen”. Hierin worden delen uit Strijkkwartet nr. 1, nr. 7 en nr. 11 van Dimitri Sjostakovitsj gecombineerd met onderstaande tekstfragmenten.

D. Sjostakovitsj / S. Volkov: Getuigenis (1979) - Vertaling: Marja Wiebes en Yolanda Bloemen

D. Charms: Verhalen en scènes, Voorvallen (1929-1941) - Vertaling: Arthur Ornée

K. Paustovski: Afscheid van de zomer (1940) - Vertaling: Arthur Ornée