La douce France met Otto Tausk

Ravel - Pianoconcert voor de linkerhand
Connesson - Wereldpremière
Stravinsky - Vuurvogel Suite 1911

Otto Tausk, een van de meest gedreven Nederlandse dirigenten van onze tijd, heeft al heel wat keren voor het orkest gestaan. Hij opent dit Frans getinte concert met de dromerige Prélude à l'après-midi d'un faune van Debussy. Minstens even impressionistisch is Ravels Pianoconcert voor de linkerhand, ooit geschreven voor pianist Paul Wittgenstein die in de Eerste Wereldoorlog zijn rechterarm had verloren. Nu is het de eminente Franse pianist Roger Muraro die deze bijzondere partij voor zijn rekening neemt. De Vuurvogel Suite mag dan van een Rus zijn, maar Stravinsky maakte dit ballet uitgerekend voor het in Parijs gevestigde wereldberoemde Ballets Russes van Diaghilev. Een wereldpremière van de hedendaagse, toegankelijk schrijvende componist Guillaume Connesson maakt dit programma compleet.

Vrijdag 8 mei 2020 vanaf 20:00