Koepelcollege met Rutger Bregman

Met veel bewijs en verrassende verhalen uit de geschiedenis, psychologie, biologie en economie laat hij zien dat mensen van nature tot het goede geneigd zijn.

 

Het Koepelcollege wordt georganiseerd door Rozet en boekhandels het Colofon en Hijman Ongerijmd en vindt plaats in de Koepelkerk. De aanvang van het college is 20.00 uur (zaal open v.a. 19.30 uur). Kaarten à € 12,00 zijn verkrijgbaar via boekhandels het Colofon en Hijman Ongerijmd. Online kaartverkoop via www.rozet.nl/koepelcollege.

 

Over Rutger Bregman

Rutger Bregman (1988) schrijft voor het journalistiek platform De Correspondent en reist de hele wereld over om over zijn ideeën in debat te gaan. Hij is bij velen bekend van de bestseller ‘Gratis geld voor iedereen’ waarin hij pleit voor de universele invoering van een basisinkomen. Zijn nieuwste boek ‘De meeste mensen deugen’ is net verschenen.

 

Superstar

Presentator Trevor Noah van The Daily Show doopte Bregman tot ‘superstar' vanwege zijn spraakmakende optreden tijdens het World Economic Forum in Davos. Daar wees hij de rijken der aarde terecht: zij moeten hun verantwoordelijkheid nemen en meer belasting betalen. Met zijn opmerking: ,,Make America great again, bring back those higher taxes’’ kreeg hij de lachers op zijn hand. Zijn uitspraken ontketenden een wereldwijd debat in de media. Met dit filmpje ging hij de hele wereld over https://www.youtube.com/watch?v=P8ijiLqfXP0  

 

De meeste mensen deugen

Deze avond spreekt Bregman over zijn nieuwe boek ‘De meeste mensen deugen’. Hij neemt ons mee op een reis door de geschiedenis en geeft nieuwe antwoorden op oude vragen. Waarom veroverde juist onze soort de aarde? Hoe verklaren we onze grootste misdaden? En zijn we diep vanbinnen geneigd tot het goede of het kwade? Met zijn boek herschrijft hij de geschiedenis en werpt hij nieuw licht op onze toekomst.

 

Koepelcollege met Rutger Bregman

Datum/tijd: maandag 28 oktober 2019, 20.00-22.00 uur (zaal open 19.30 uur)

Locatie: Koepelkerk Arnhem

Entree: kaarten à € 12,00 zijn verkrijgbaar via boekhandels het Colofon en Hijman Ongerijmd. Online kaartverkoop via www.rozet.nl/koepelcollege.

Praktische informatie

Maandag 28 oktober 2019 Vanaf 20:00 tot en met 22:00