Kasteel Engelenburg

Het Kasteel
Kasteel Engelenburg heeft 41 hotelkamers en suites. Deze zijn gelegen in het Koetshuis, de Orangerie en het Kaapse Huis. Er is geen kamer gelijk en elke kamer heeft een hedendaags comfort zoals een luxe badkamer, airconditioning, minibar en koffie- en theefaciliteiten. De kamers zijn ingericht met prachtige stoffen, antieke meubelen en koloniale en Zuid Afrikaanse accenten.

Het Landgoed
Het ruim 50 hectare grote landgoed is al sinds 1900 opengesteld voor wandelaars. Dat Groot Engelenburg eeuwenoud is blijkt uit de vondst van eiken palen en funderingen uit de 8e eeuw in de kelder van het huidige kasteel. In de loop der eeuwen heeft het landgoed vele eigenaren gekend die het uiterlijk van het landgoed hebben beïnvloed. Omstreeks 1828 wordt het landgoed conform de Engelse landschapsstijl ingericht. De nog steeds aanwezige slingerende wandelpaden, grote bochtige waterpartijen en de unieke zichtlijn zijn typerend voor deze stijl. Maak een wandeling door het bos en park en u zult volop genieten van de sfeer van dit prachtige en unieke landgoed.

Over de omgeving:
Brummen ligt op de rand van de Veluwe en de IJsselvallei, vlakbij het Nationaal Park Veluwezoom met de Posbank. Dagdromen bij statige landhuizen, slenteren over verlaten wandelpaden, met de fiets erop uit in een voortdurend wisselend landschap, of een spectaculaire rit in de oude stoomtrein… Brummen biedt ongekende mogelijkheden om buitengewoon te genieten.

Brummen staat vooral bekend om de prachtige kastelen en landhuizen. Zoals Kasteel Engelenburg, Huize Voorstonden en Het Huis te Eerbeek. Daarnaast telt de gemeente verschillende monumentale villa’s, met name uit de 19e eeuw. Ook de 14e eeuwse kerk in het dorp Hall is zeker een bezoekje waard, evenals de natuurreservaten en uiterwaarden met prachtige vergezichten.

Of maak een ritje met de originele stoomtrein die ’s zomers rijdt tussen Apeldoorn en Dieren. Ook kunt u met een veerpont over de IJssel van Brummen naar Bronkhorst: het kleinste stadje van Nederland. De Hanze steden Zutphen en Doesburg liggen op fietsafstand en zijn verborgen juweeltjes. Van hieruit kunt u ook genieten van de prachtige Achterhoek.

Toeristische trekpleisters als Paleis het Loo, Nationaal Park de Hoge Veluwe en het Kröller Müller Museum liggen om de hoek.

Praktische informatie

Accommodatie
Soort gebouw Kasteel
Soort accommodatie Conferentiecentrum
Verwarming
Airconditioning Ja
Capaciteit
Aantal zalen 6
Aantal personen 120
Aantal kamers 41
Slapen
Tweepersoonskamers 41
TV, audio, video & Internet
Internetverbinding WiFi
Faciliteiten (Congrescentra)
Spreekgestoelte Ja
Flip-over Ja
Faciliteiten (Accommodatie)
Terras Ja
Tuin Ja
Ligging
Rustig gelegen Ja
In/bij bos Ja
In/bij natuurgebied Ja
In/bij wandelgebieden Ja
Fraai gelegen Ja
Landelijk gelegen Ja
Panoramisch uitzicht Ja
Lidmaatschappen
Lid VVV Ja
Doelgroep
groepen Ja
zakelijk Ja
Contactinfo zakelijk
Zakelijke beschrijving Vergaderen op Kasteel Engelenburg Zakelijk succes; het gaat om aandacht, grenzeloos denken en creativiteit., maar ook soms afstand kunnen nemen. Laat u tijdens uw meeting inspireren door de ambiance van Kasteel Engelenburg. Hier beseft u dat het hed