Jubileumconcert Kamerkoor Novo Cantare " Uit mijn stad". Muziek van Arnhemse componisten

Made in Arnhem

Het koor benadrukt voor dit concert zijn Arnhemse muzikale roots door werk van uitsluitend Arnhemse componisten te zingen. Arnhem is immers een muzikale stad, met een conservatorium, een beroemde concertzaal en een belangrijk orkest.

Op het programma staan stukken van zes gevestigde en twee pas aan ArtEZ afgestudeerde componisten. Enkele stukken zijn voor koor met strijkkwartet. Daarvoor is het Meander Kwartet gevraagd, eveneens geworteld in onze regio. De titel Uit mijn stad verwijst naar het stuk Mijn stad, dat componist Dolf de Kinkelder speciaal voor het koor heeft geschreven op een tekst over Arnhem van stadsdichter Jesse Laport.

Een uniek Arnhems concert met naast de première van Mijn stad van Dolf de Kinkelder ook stukken van Andries van Rossem, Herman Strategier, Hans Kox, Kees Schoonenbeek, Andries de Braal en onze oud-leden Lara Frank en Jonas Waldow, resp. in 2017 en 2018 afgestudeerd aan ArtEZ. Ook Lara schreef dit jaar voor Novo Cantare een nieuw stuk voor koor en strijkkwartet.

Zaterdag 29 juni 2019 Vanaf 19:30 tot en met 22:00

Jansplein Model.NdtrcItem.HouseNumber