Jan Rot

O ja!

Jaren-negentighits op z’n Jan Rots

Het kon niet uitblijven: na de heerlijke tijdreizen door de jaren zeventig en tachtig neemt Jan Rot ons mee naar eind vorige eeuw. Dichtbij en toch al best lang geleden.

Collectief geheugen
Jan waagt zich aan jaren negentig-hits van Nirvana en U2 tot de sentimentele hit uit Titanic, plus natuurlijk eigen muzikale hoogtepunten en vrolijke verhalen uit die tijd. Tussendoor wordt ruim gestrooid met O ja!-momenten uit het collectief geheugen: Twin Peaks, stier Herman, Take That in Ahoy of Sinterklaas bij Jiskefet. Een heerlijke tijdreis, ook voor wie denkt: ‘Mmm, jaren negentig, heb ik niet veel mee.’ Laat dat maar aan Jan over, oftewel: ieder voor zich, Rot voor ons allen!

“De Koning van de hertaling is Jan Rot,” zei Frits Spits in de Taalstaat. “En op dit moment misschien wel de beste tekstdichter van Nederland. Die taal lijkt van elastiek, zeg. Hij maakt het onmogelijke mogelijk.”

Vol humor
“Tien teksten lezen van Jan Rot per dag en je bent maanden gelukkig,” schreef de Volkskrant over zijn liedbundel #stopdetijd. Kun je nagaan hoe heerlijk het is om de man er zelf bij te horen, met zang, piano en gitaar – als altijd vol humor en aanstekelijk enthousiast!

Praktische informatie

Vrijdag 8 mei 2020 vanaf 20:30