Haydn & Mozart met Alexei Ogrintchouk

Hoboïst van grote klasse en Phion ensemble
Geniet tijdens dit concert van de beroemde hoboïst Alexei Ogrintchouk en een ensemble van Phion. Samen brengen zij Haydns Ouverture Armida en het Hoboconcert van Marcello. Dat de eerste hoboïst van het Koninklijk Concertgebouworkest ook een begenadigd dirigent is, bewijst Ogrintchouk ook nu weer met zijn vertolking van Mozarts Symfonie nr. 29, in Ede, Arnhem, Zutphen en Raalte.

Hoboïst van grote klasse
Phion speelt in kleine bezetting onder leiding van Alexei Ogrintchouk. Een musicus van grote klasse. Als eerste hoboïst van het Koninklijk Concertgebouworkest en met een indrukwekkende solocarrière, behoort hij wereldwijd tot de beste op zijn instrument. ‘Zijn klank is van een kwaliteit die je maar zelden op de hobo aantreft’, kopte de Telegraaf onlangs nog. De laatste jaren heeft hij zich ook ontpopt als een begenadigd dirigent die al heel wat grote orkesten heeft geleid.

Haydn en Mozart
Ogrintchouk neemt ons mee naar de wereld van Mozart, Haydn en. Het concert opent met Haydn en zijn ouverture uit de heroïsche opera Armida. Mozarts Symfonie nr. 29 is het absolute hoogtepunt in het vroege symfonische werk van de componist. Intiem en elegant, kamermuziek bijna, maar wel met de brede uitstraling van een orkest. Natuurlijk laat Alexei Ogrintchouk in dit concert ook zijn hobo horen. Dat doet hij met het Hoboconcert van Marcello, één van de beroemdste barokke soloconcerten voor zijn instrument.

Zondag 27 september 2020 Vanaf 11:00 tot en met 12:00