Fashion + Design Festival Arnhem

Fashion + Design Festival Arnhem (FDFA) is hét jaarlijks terugkerende stadsfestival waar mode, design, kunst en cultuur met elkaar versmelten. Van 1 juni tot en met 8 juli 2018 staat Arnhem weer in het teken van fashion en design. De stad komt tot bloei met exposities, prikkelende modeshows, indrukwekkende voorstellingen en evenementen.

Gezamenlijk vieren we deze creativiteit vlakbij de bron. De prachtige, brede vorming die de Kunstacademie ArtEZ biedt, zorgt namelijk voor een constante stroom van volleerde kunstenaars, ontwerpers, musici en dansers. Op deze rijke voedingsbodem bloeit het Fashion + Design Festival Arnhem; met een bundeling van bestaande evenementen, nieuwe initiatieven, exposities, lezingen, workshops, voorstellingen en nog veel meer laat Arnhem zien dat de stad overvloeit van creativiteit.

Fashion Colloquium
31 mei en 1 juni vindt het Fashion Colloquium plaats: Arnhem loopt vol met modeprofessionals tijdens dit event. Deze dagen zijn er lezingen, presentaties en performances te bezoeken in Musis en het Stadstheater.

Nacht van de Mode
Op 9 juni vindt alweer de 10e editie van Nacht van de Mode plaats. Ontwerpers en designers in het Modekwartier openen speciaal op deze nacht hun atelier voor modeliefhebbers.

Arnhemse Stockdagen
Bezoek van 21 - 24 juni de Eusebiuskerk: de hoofdlocatie van de Arnhemse Stockdagen waar je tal van design-must-haves uit de voorraadkasten van Arnhemse designers kunt vinden.

New Talent
Laat je inspireren door al het talent uit Arnhem! Tijdens de New Talent periode (27 juni - 8 juli) is onder andere het examenwerk van de studenten Art & Design van ArtEZ te bewonderen.

State of Fashion
De eerste editie van State of Fashion is vanaf 1 juni te vinden in de oude Melkfabriek. Bij deze expositie wordt gezocht naar duurzame processen die traditionele opvattingen over luxe veranderen.

BLOES
Het FDFA PLAY programma bestaat uit verschillende muziek-, dans- en theatervoorstellingen aangevuld met feesten en films. Zo vindt van 6 - 24 juni de voorstelling BLOES! van Cirque de la Liberté plaats in de ASM-haven.

Praktische informatie

Ligging
Regio Arnhem Ja

Kerkplein 1 Model.NdtrcItem.HouseNumber
6811 EB, Arnhem