ArtEZ Toneelschool - Morph

Afstudeervoorstelling Toneelschool - Morph

MORPH - of ik werd nagefloten door een beek

De klassieke oudheid is back in the game! Een politicus speecht in -matig - Latijn, een boek over Griekse mythen is een bestseller en de tempels van het oude Athene scoren ster na ster op Tripadvisor.

Temidden van al dit nostalgische geweld gaan ook wij terug. Écht terug. Naar de Oorsprong. Via 'De Metamorphosen' van Ovidius - dé bestseller van het Romeinse Rijk- kijken we naar de oorsprong van de wereld die ons omringt. Naar hoe we metamorfoseerden van centaurs tot genderfluïde ZZP-flexitariërs. Naar de oorsprong van een draaideur, de weerman, je vulva, 3D-printers en zwarte gaten. Naar wat ten onder ging en wat voor eeuwig lijkt te bestaan.

Ze gaan op zoek naar verhalen die nog nooit werden gehoord en stemmen waar al veel te lang naar wordt geluisterd. En naar hoe zij zelf zijn getransformeerd, per ongeluk of bewust, plotseling of uiterst langzaam, door een droom of zomaar terwijl we op straat liepen.

MORPH is een afstudeervoorstelling waarin 10 verre afstammelingen van de Olympische goden zich buigen over zonnewagens, drakentanden, het teruggrijpen naar vervlogen tijden, seksschandalen en de onontkoombaarheid van verandering.

De lichting 2019 van ArtEZ Toneelschool presenteert haar afstudeervoorstelling. Gezamenlijk bepalen zij concept, de keuze voor een tekst of een eigen tekst of geen tekst, de vorm, de regisseur, wellicht een vormgever, een vertaler of bewerker, een dramaturg. De afstudeervoorstelling is de afsluiting van vier jaar noeste arbeid om als professioneel acteur voor toneel of film aan de slag te kunnen gaan. Deze avond maakt u kennis met deze nieuwe lichting van de Arnhemse Toneelschool.

Praktische informatie

Dag Van Tot Toelichting
Donderdag 13 juni 2019 20:30
Vrijdag 14 juni 2019 20:30
Zaterdag 15 juni 2019 20:30

Velperbinnensingel Model.NdtrcItem.HouseNumber
6811 BP, Arnhem