All Over - Acts of Love

ICK & Toneelgroep Oostpool

Dans en taal vinden elkaar in de zoektocht naar liefde.

Choreografen Emio Greco en Pieter C. Scholten en regisseur Marcus Azzini bewonderen elkaars werk. In All Over – Acts of Love komt die bewondering samen in een flirt tussen twee theaterdisciplines: dans en toneel.

In All Over – Acts of Love geven dansers en spelers zich over aan de liefde.

Hannah van Wieringen schreef vijf liefdesduetten en Emio Greco en Pieter C. Scholten creëerden de choreografie. Regisseur Marcus Azzini brengt alles samen in een door Theun Mosk ontworpen ruimte, waarin lichaam en taal elkaar vinden zonder voor elkaar onder te doen. Beiden gaan ver in hun drift tot totale overgave.

Momenten van overgave
Voor Azzini komt deze staat van liefde het dichtste bij. Liefde als iets dat je doet, een serie handelingen. Het vraagt om een bereidheid, een beschikbaarheid die niets te maken heeft met ideeën of vaste structuren. Liefhebben is een aaneenschakeling van momenten van overgave. En hoewel een moment per definitie van voorbijgaande aard is, maakt dat de liefde niet minder waard.

Greco en Scholten zijn choreografen met een groot gevoel voor theatraliteit. Azzini is een regisseur met een bijzondere interesse in de lichamelijkheid van spel. In hun werk zoeken ze allen naar de betekenis van het lichaam in deze tijd. ICK Amsterdam en ons huisgezelschap Toneelgroep Oostpool vinden elkaar in deze bijzondere samenwerking.

Dag Van Tot Toelichting
Vrijdag 13 december 2019 20:15