Visit Brummen Eerbeek

Voor de liefhebber van natuur, kunst en cultuur is er in de gemeente Brummen en de directe omgeving veel te doen en te beleven. Met de voeten in het water of een heerlijke fietstocht met een picknick in het bos, alles is mogelijk.  De gemeente kenmerkt zich door rust, ruimte en natuur. 

Geniet van de wandelingen en fietstochten  langs de unieke punten in het landelijke gebied. Fiets naar de Posbank (Nationaal Park de Veluwezoom), Loenermark en de Veluwse bossen/heides. Brummen wordt omringd met prachtige steden zoals Apeldoorn, Zutphen, Arnhem en leuke attracties zoals de Hoge Veluwe, Burgers Bush, de Julianatoren en de Apenheul. 

Tip Ga met de stoomtrein mee vanuit Eerbeek naar Dieren of Beekbergen. Rij mee met een stuk Industrieel Erfgoed van de Veluwe. Meer weten over de Industriële Veluwe?

VVV Brummen en Eerbeek

De VVV medewerkers in Brummen en Eerbeek ontvangen u gastvrij en informeren u over wat er te zien, te doen en er te beleven is. Bij de VVV agentschappen vindt u uitgebreide fiets -en wandelroutes. Bij Veluwe Actief Eerbeek kunt u (elektrische) fietsen, Veluwescooters, mountainbikes, steps huren en andere activiteiten boeken.

Tijdens de rijdagen van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij is het bezoekerscentrum Station Eerbeek en VVV Informatiepunt geopend. 

Brummen-Eerbeek

De oudste kern is Brummen en dat ziet u terug in de vele monumentale, statige huizen en de historische buitenplaatsen. Eerbeek is het grootste dorp in de gemeente en kenmerkt zich door de papier- en kartonindustrie, stoomtrein, beken en bosrijke omgeving en ligt gedeeltelijk in het Nationaal Park de Veluwezoom. 

In beide centra vindt u gezellige terrassen en goede restaurants: van een eenvoudige maaltijd tot een sfeervol diner. Ook in de omliggende dorpen zijn er bijzondere plekken om te eten en te drinken.

Nieuw! Veluwe Transferium Eerbeek. Het station Eerbeek als startpunt, rustpunt en eindpunt van uw bezoek aan het mooiste natuurgebied van Nederland. Veel parkeerruimte aanwezig op loopafstand van het centrum.