Welkom in Brummen en Eerbeek

Het gebied van de gemeente Brummen kent al ruim 2000 jaar bewoners, maar over de oudste geschiedenis is weinig bekend. De naam "Brummen" duikt voor het eerst op in het jaar 794. Er wordt ook wel gezegd dat de naam 'Brummen' afstamt van het woord 'Brummel(s)' wat braam/bramen betekent in het streekdialect; er groeien in de omgeving van Brummen inderdaad heel veel bramen!

Brummen ligt in de IJsselvallei, een ideaal uitgangspunt voor heerlijke wandel- en fietstochten op de Veluwe. Met de voet- en fietsveer die je over de IJssel naar Bronkhorst brengt, ligt ook de Achterhoek voor je open.

Als je van een beetje actie houdt, ben je op de Veluwe op de juiste plek. Met de hele familie op stap? Te voet of te paard? Op het water of in het bos? De keus is aan jou! Het VVV-agentschap Veluwespecialist in Eerbeek beschikt over diverse fiets- en wandelroutes, verhuurmogelijkheden en andere informatie voor een actief dagje in Brummen en omgeving! Ook kun je ideetjes opdoen op website www.gastvrijbrummeneerbeek.nl 

Gedurende het hele jaar zijn er diverse evenementen zoals de inmiddels landelijke bekende Meifeesten, Quattro Stagioni Pop en een toertocht van Klassieke Motoren. Tuinliefhebbers kunnen in de zomermaanden tijdens de open tuindagen o.a. de fraaie tuin 'Het Rhienderenseveld' bewonderen. Ook koffie- en theeschenkerij 'De Hommel' heeft een sfeervolle tuin. 

Wil je de omgeving op een artistieke manier verkennen? Dan is de ART-route hiervoor uitermate geschikt. Meer info hierover vind je op www.art-brummen.nl