Veluwezoom

De Veluwezoom is het oudste Nederlandse Nationale Park. Het Nationaal Park Veluwezoom is eigendom van de Vereniging van Natuurmonumenten. Het is met 5000 hectare een van de grootste aaneengesloten natuurgebieden in Nederland.
Tips voor de omgeving:
Landgoed Rhederoord in de Steeg.
Transferium Lappendeken de Steeg.
Kasteel en Landgoed Middachten de Steeg
Uitkijkpunt op de Elsberg en landbouwenclave Herikhuizen.

Veluwetransferium Posbank

We heten u graag van harte welkom in Veluwetransferium Posbank te Rheden! Een prima begin- of eindpunt van een dagje Nationaal Park Veluwezoom. Vereniging Natuurmonumenten beheert dit gebied en toont in het bezoekerscentrum volop natuurinformatie. Er zijn twee multifunctionele vergaderzalen te huur. Voor een hapje en een drankje kun je bij Brasserie Veluwezoom met mooi weer heerlijk buiten zitten. Kinderen kunnen zich uitleven in de gloednieuwe speeltuin die geschikt is voor kinderen met- en zonder beperking.
Informatie: Veluwetransferium
Adres: Heuvenseweg 5a, Rheden

Met de Veluwsche stoomtrein over de Veluwe(zoom)

Alles is veranderd, maar de stoomtrein tussen Apeldoorn en Dieren is gebleven. Niet als een dagelijks vervoermiddel, maar wel als een bijzondere attractie. Op de Koningslijn rijdt de VSM met een groot aantal stoomlocomotieven, Nederlands historische diesellocomotieven en rijtuigen door het schitterende landschap van de Veluwe en de IJsselvallei en beleeft u een dagje spoorvervoer uit het verleden.

De Veluwsche Stoomtrein Maatschappij heeft zich ten doel gesteld een rijdend spoorwegmuseum in dienst te houden. Met veel zorg, geduld en kennis werken de VSM-ers aan de instandhouding en het onderhoud van de locomotieven, rijtuigen en goederenwagens.

Bij deĀ dienstregeling treft u informatie aan over de arrangementen en rijdagen.

Actief

Fietsen: (download hier de route) Rondje Brummen: Eerbeek, Brummen, Bronckhorst, Doesburg, Dieren, Eerbeek: Lengte 50 kilometer.