Visit Brummen Eerbeek

Voor de liefhebber van natuur, kunst en cultuur is er in de gemeente Brummen en de directe omgeving veel te doen. Met de voeten in het water of een heerlijke fietstocht met een picknick in het bos, alles is mogelijk.  De gemeente kenmerkt zich door rust, ruimte en natuur.

Bij ons kunt u prachtige wandelingen en fietstochten maken langs de unieke punten in het landelijke gebied denk aan de Posbank, Loenermark en de Veluwse heides. Brummen wordt omringd met prachtige steden zoals Apeldoorn, Zutphen, Arnhem en leuke attracties zoals de Hoge Veluwe, Burgers Bush, de Julianatoren en de Apenheul. 

Meer weten over de gemeente Brummen? Klik hier

Nieuw!

Visit Brummen Eerbeek publiceert een promotiefilm met een portret van Ruben Smit. Ruben Smit woont in Leuvenheim en in de film vertelt hij enthousiast over het fotograferen van natuur en over favoriete natuurgebieden grenzend aan zijn achtertuin. Ruben Smit is  natuurfotograaf en regisseur van de natuurfilm De Nieuwe Wildernis. Hij geniet van zijn leefomgeving en vertelt enthousiast over fotograferen van natuur en over favoriete natuurgebieden grenzend aan zijn achtertuin. Kijk voor adressen van en fietsknooppunten bij de natuurgebieden op www.visitbrummen-eerbeek.nl

November 2017. Graag presenteren wij u de tweede promotiefilm voor Brummen Eerbeek. Het is een portret van Johan van Zadelhoff, eigenaar van de watermolen De Oliemolen in Eerbeek, erfgoed van Brummen Eerbeek. De watermolens vormen de oorsprong van de productie en verwerking van papier, nog steeds een belangrijke industrie in Eerbeek. Johan geniet van zijn leefomgeving en vertelt enthousiast over de Veluwe, het Veluwemassief, de IJssel, de uiterwaarden, de Hanzesteden, Bronkhorst en de sprengenkoppen. “Uniek dat alles zo dicht bij elkaar ligt.”  

December 2017. 

Graag presenteren wij u de derde promotiefilm voor Brummen Eerbeek. Het is een portret van Jan Strijker, hardlooptrainer en sportmasseur. Jan Strijker woont in Oeken en kent de Veluwezoom en het buitengebied van Brummen Eerbeek op zijn duimpje. Alle paden, heuvels en weggetjes zet hij veelvuldig in op zijn trainingen en wedstrijden. Jan Strijker vindt de natuur tussen Nationaal Park Veluwezoom en de IJssel geweldig mooi. Ook na al die 40 jaren dat hij hier al woont. Hij geniet van het coulisselandschap en van reeën, edelherten en Schotse hooglanders, die hij ziet tijdens hardlopen. “Je kunt hier bijna niet lopen of je komt wild tegen”.

VVV Brummen en Eerbeek

De VVV medewerkers in Brummen en Eerbeek ontvangen u gastvrij en informeren u over wat er te zien, te doen en er te beleven is. Bij de VVV agentschappen vindt u uitgebreide fiets -en wandelroutes. Op de pagina 'wandelen en fietsen' vindt u aantrekkelijke (digitale) routes.

Ook het magazine Visit Brummen Eerbeek is hier (gratis) beschikbaar. Download de VVV app.

Nieuw! Beleef Brummen onder begeleiding van een professionele gids. Informatie vvveerbeek@kpnmail.nl
Zelf een evenement aanmelden? U kunt gebruik maken van deze link.

Brummen-Eerbeek

De oudste kern is Brummen en dat ziet u terug in de vele monumentale, statige huizen en de historische buitenplaatsen. Eerbeek is het grootste dorp in de gemeente en kenmerkt zich door haar papiergeschiedenis en bosrijke omgeving.

In beide centra vindt u gezellige terrassen en goede restaurants: van een eenvoudige maaltijd tot een sfeervol diner. Ook in de omliggende dorpen zijn er bijzondere plekken om te eten en te drinken.

Download gratis de VVV app. U ziet in uw directe omgeving wat er te doen is.

 

Wat is er vandaag te doen?